Tuesday, 13 May 2014

Stopprøve 2014

Intro og PLAY OFF med Iben og Andreas Husballe:
Jeg kan huske at vi i et par dage lavede stopmotion animation og lærte nogle grundlæggende animationsteknikker. Jeg har ikke det animationsklip vi lavede, men jeg kan huske, at det var en bouncing ball i et Mario-agtigt univers. Vi blev vist aldrig færdige…

Så var der Odense Filmfestival, hvor vi blev delt ind i grupper sammen med 2.k for at lave kortfilm. Det var en ret speciel oplevelse og vi endte en film, der på mange måder også var ret speciel. Det ord vi havde at arbejde ud fra var ”shift / skift” og vi kom hurtigt frem til idéen om en person, der skiftede masker / ansigt i forskellige skiftende miljøer. Idéen kunne tolkes på mange måder, hvilket vist også var en del af vores koncept. Vi fandt nogle gode miljøer rundt i Viborg, bl.a. et naturområde, en forladt hus og en gammel fabrik, hvorefter vi fik lavet en maske til hvert miljø. Jeg var ansvarlig for masken, der skulle bruges til et gammelt industriområde. Jeg lavede den ud af pap, ståltråd og affald.

Jeg havde aldrig været med til sådan et projekt før, så det åbnede op for en helt ny måde at arbejde på mht. produktfremstilling. Desuden arbejde jeg sammen med nogle mennesker, der havde et ret specielt syn på mange ting, så det var rigtig spændende. Hvis jeg havde været alene ville det være blevet en helt anden film, så det godt at blive trukket lidt væk fra mine sædvanlige idéer og måder at skabe ting på.
 
 

Tegning med Iben (og Mai):
Det var nok et af mine yndlingsforløb og her jeg lærte mest. Vi lærte en masse gode teknikker til at tegne både mennesker og genstande. Især forløbet med croquis var virkelig lærerigt! Jeg har fået en helt forståelse af menneskekroppens opbygning og form, hvilket har hjulpet mig meget i mine senere tegninger. Jeg har fået meget bevægelse i mine tegninger og jeg er begyndt at tænke mere over komposition. Det er på ingen måde perfekt endnu, men jeg kan mærke en forbedring og det har været godt for min selvtillid.

Senere i forløbet var samarbejdet med danskundervisningen og arbejdet med digtanalyser. Det var en svær opgave, da det pludseligt virkede meget abstrakt for mig. Men endnu engang åbnede det op for nogle nye muligheder mht. de visuelle udfordringer, der ellers kom i løbet af året.

Med hensyn til min billedserie fra kompositionsforløbet, var det nok det sværeste af det hele. Det at skulle omdanne et digt til enkle grafiske former var lidt af en udfordring, men jeg blev tilfreds med resultatet. De valg jeg tog med kompositionen af mine billeder var mest baseret på mavefornemmelse, men jeg var ret besluttet på kvinden i mit digt var en rund, skrøbelig form omringet af farer. Så det var mest et spørgsmål om hvilke typer af former, jeg forbandt med hvad.
 


 



 

Collage og poetry med Karin Olesen og Amalie:
Forløbet med Karin var rigtig hyggeligt. Vi lærte lidt om farvesammensætning og mere om komposition. Men det her var lidt mere abstrakt end før og handlede mere om at kaste sig ud i det og se, hvor man endte henne. Her lærte jeg, at det også er godt, at lade være med at tænke så meget over det man laver. Vi lavede også parafraser. Det var jeg rigtig glad og jeg lærte rigtig meget af at efterligne andres måder at male og bruge dem på min egen måde. Nu har jeg nogle ekstra teknikker til når jeg selv maler derhjemme.

Vi havde Karins datter Amalie til det efterfølgende digtforløb. Her skulle vi selv til at skrive digte, hvilket også var en udfordring. Det år her har ikke været andet end udfordringer på alle måder… Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg lærte i dette forløb, må jeg indrømme. Jeg er nok blevet i stand til at analysere digte på en anden måde end før.
 




Info Graphics med Iben Lindebjerg:
Dette forløb var et samarbejde med matematik og handlede om statistikker i forbindelse med velfærd. I selve matematikdelen af forløbet var jeg i en gruppe om sygedagpenge og vi havde en del problemer med at samle data, hvilket fik stor betydning for resten af forløbet. I den visuelle del var jeg i en lidt anden gruppe, men fortsatte med emnet sygedagpenge. Vi valgte at lave en kort film om sygedagpenge, der involverede sokkedukker, men vi fik det ikke tænkt nok igennem. Det var også her manglen på data blev et stort problem. Vi havde ikke samlet nok til at lave gode statistikker. Det resulterede i en del stress, men vi lærte da noget af det. Tænkt dine idéer igennem før du går i gang…



Illustration med Andreas Monty og Ditte L. Nielsen:
Det handlede stadig om velfærd, men nu fra en samfundsfaglig og religiøs vinkel. Der var mange underlige og abstrakte opgave i dette forløb, men det var bare med til at få nogle meget specielle idéer frem til, hvordan man kunne skabe kirker / kirkerum. Vi blev flyttet rundt i lidt forskellige grupper og det var noget forvirrende, men endte godt til sidst. Det produkt jeg var med til at lave, var en stor kuppel fyldt med stjerner og planeter indeni. Det skulle være et sted for undren, ro og plads til både fælleskab og individualitet. Vi blev ret glade for vores lille model af kirkekuppelen.

Jeg har i dette forløb bl.a. lært, at ting som regel ikke er så ligetil som man kunne tro, og at der som regel er myriader af mulige løsninger til et spørgsmål.







Fotografi med Emil Monty:
Fotoforløbet med fotografi var virkelig spændende og jeg har fået en større forståelse for kontrast, lys /skygge og komposition. Nu skal det bare overføres til mine tegninger. I slutningen af forløbet havde vi et større projekt med ks-fagene. Det handlede om at finde på løsningsforslag til nogle af velfærdens problemer. Vi valgte at have fokus på evt. brugerbetaling i forskellige områder af velfærdsstaten. Jeg havde ikke så meget med billeder i velfærdsprojektet at gøre, men Thomas og Christian gjorde det rigtig godt!
















 
Ler med Joanna Milles-Davis:
Jeg var i London i den uge, hvor de andre arbejdede med ler.

 

 

Wednesday, 1 January 2014

A Bit o' This And That

I've been so very busy for the last couple of months, but here is what I've been up to. Prepare for a giant picture-bomb ;)

These three drawings are my interpretation of a poem we worked with in the Danish lessons. We were told to tell the story through simple shapes.

 
 
Then we had a awsome guest teacher, Karin Olesen, who taught us about collages and paraphrases. These are some of the things I made:
 
 
And my paraphrases:
 
 
 
In my English class we also got an assignment. This time we made drawings to a series of Christmas short stories and articles. this was made to the short story "Noel" by Michael Plemmons:
 
 
I decided to make a couple of paraphrases on my own:
 
 
 
And finally some original work:
 

 
The last one is going to be Galadriel from "Lord of the Rings", once I have finished painting it.